26 Ağustos 2012 Pazar

Astronot Balığı

Astronot balığı
Genellikle Güney Amerika'nın Amozon nehrinde yaşarlar. Ortalama boyları 30-40 cm arasıdır. Bu balığın bilinen diğer bir ismide Oscar'dır. Karma akvaryumlarda beslenmeleri tavsiye edilir. Küçük ve pasif balık türleri ile bir arada bulundurulmamalıdır. Bunun nedeni ise saldırgan ve etobur olmalarıdır. Ayrıca otçul da beslenebilirler. Yaşadığı akvaryumun ph değeri 6,5-7 arası sıcaklığı ise 23-37 derece olmalıdır. En az 300 litrelik bir akvaryumda beslenmelidirler. Akvaryumun büyüklüğü artıkça balığın yaşaması için daha uygun şartlar sağlanmış olur. Ayrıca bu balığın beslenmesi tecrübe isteyen bir durumdur. Bu işe yeni başlayanlara tavsiye edilmeyen bir balık türüdür.


Bu balıklar ortalama iki bin adet yumurta bırakabilirler ve yumurtalarını düz bir yüzey üzerine bırakırlar. Küçükken fazlasıyla sevimli olan bu balıklar iyi beslenirlerse kısa sürede büyüyebilir. Ama kısa sürede büyüdükleri için bulundukları akvaryum bir süre sonra yetersiz bile gelebilir. Küçük bir akvaryumda çeşitli hastalıklara yakalanıp ölebilirler en önemli unsurlardan biride strese çabuk girebilirler bu da balığın erken ölümüne neden olabilir. Çok fazla iştahlı oldukları için bulundukları akvaryum çabuk kirlenebilir. Bu yüzden balıkların sağlığını riske atmamak için iyi bir filtreleme sistemi gereklidir. Bu akvaryum balık türleri yaklaşık on yıl yaşayabilir, iyi bakıldıkları taktirde bu süre dahada uzayabilir. Güçlü oldukları için akvaryum zeminindeki kum, çakıl, bitki ve benzeri şeyleri rahatlıkla kazıp yerinden oynatabilirler. Bu baklıklar jack dempsey gibi sert yapılı ciclid türleri veya pacu türü characinlerle beslenebilirler 

Bu balıklar fazlasıyla dost canlısıdır sahiplerine kısa sürede alışırlar. Sağlıklı bir astronot balığı elinizi akvuryuma soktuğunuzda dahi kaçmayacaktır fakat bu balıklar etobur ve saldırgan oldukları için pek tavsiye edilen bir davranış değildir. Bu baklıklar japon balıkları, velifera, moli, lepistes gibi canlı doğuran ve koi gibi balık türleriyle kesinlikle bir arada yaşamazlar. Ayrıca ahli, auratus, borleyi, johanni, sarı prenses, trewawas, venüstüs, yunus ciklit, malawi zebrası gibi türlerlede birlikte bulundurulması uygun olmasada imkansız değildir. Bu balıklarda cinsiyet ayrımı oldukça zordur. Ancak üreme dönemlerinde tüp çıkaran balıkların tüplerine bakarak ayrım yapılabilir. Dişinin üreme tüpü geniş ve oval, erkeğin ki ise dar ve sivri uçludur. Erkekler dişilere göre daha hızlı büyürler. Dişi erkek ayrımı zor olduğundan bu balıkların üretilmesi on arlı grup halinde alınıp beslenmelidirler.

1 yorum:

  1. yayınınız güzel birde model yayınlarda.

    ve çok model olurdu.

    yayınları takip etmek sağlık için gerek.

    ama moda olmadan elbise ayakkabı modası gibi daha iyi olurdu.

    magazin olsa mesela pelin ısırgan oğlu son bomba ne olmuş gibi.

    aslında bu site işi canlı doğuran dır...

    YanıtlaSil